kirsi siren

kirsiblogiteatteri hevosenkenkälelumuseo hevosenkenkäkirjoituksia

kirsi siren

ei yhtään tylsää päivää

Neljät valtiolliset hautajaiset - omat kokemukseni
maanantai toukokuu 29, @09:43
Suurmiehen, hienon ja charmikkaan presidentin Mauno Koiviston tyylikkäät hautajaiset toivat mieleeni kolmet muut valtiolliset hautajaiset, joissa olen fyysisesti ollut läsnä. Ne olivat Mannerheimin, Sibeliuksen ja oman isoisäni eduskuntatalon arkkitehdin J.S. Siren'in hautajaiset.
Lue lisää

Makeasti oravainen...
perjantai maaliskuu 24, @01:58
Teatteri ja lelumuseo Hevosenkengän johtajan mietteitä Lelumuseon kotiaiheisen näyttelyn avajaisissa.
Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa. Sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan.

Lue lisää

Hiiriä ja ihmisiä - mietteitä saduista
torstai elokuu 25, @08:35
Harjoittelemme teatterissa Maalaishiirtä ja Kaupunkilaishiirtä, monen lapsen lempisatua. Minulla on ohjaajana hyvä työryhmä, todellinen dream team, joka ideoi, on luova, kriittinen ja taitava. Ja satu on kaikille tässä joukossa tärkeä. Pysähdyimme tänään pohtimaan sitä, että saavatko nykylapset samanlaisen rautaisannoksen satuja kuin me olemme kaikki saaneet.
Lue lisää

JOKO NÄET SEN - TAI ET NÄE
tiistai marraskuu 24, @09:04
Näinhän se on aina. Joku asia menee perille joillekin ja joku taas ei. Tämä lause oli Dennis Severs House museon motto Lontoossa. Museokokemus oli yksi ällistyttävimpiä elämässäni. 1600 luvulla rakennetun yhden perheen asuintalon luoja ja asuja oli taiteilija Dennis Severs 1948-1999. Hän asui talossa kuin maalauksessa samaan tapaan ja mitään muuttamatta kuten sen aikaisemmat sukupolvet. Talossa oli uutta museotekniikkaa, mutta täysin näkymättömissä. Kävijöitä otettiin ennakkovarauksen mukaisesti vain muutamia kerrallaan ja edellytettiin täydellistä hiljaisuutta. Huoneita valaisivat vain kynttilät ja takkojen tulet. Ihmiset eivät puhuneet, mutta talo puhui!

Lue lisää

Japanilainen kirsikkapuu
maanantai elokuu 24, @02:10
Teatteri Hevosenkenkä juhli keväällä 40 vuotta sitten tapahtunutta perustamista. Siitä, kun sisareni Saran kanssa panimme hihat heilumaan saadaksemme lapsillemme kivan teatterin, Espooseen lisää kulttuuria ja itsellemme sopivan työpaikan, on kulunut 40 vuotta. Oudon lyhyeltä kulunut aika tuntuu. Ja voisin melkein sanoa, että pienestä kasvoi suurta. Teimme teatterille kirjan ”Ikuinen lapsi", jossa kuvataan sekä menneisyyttä, että nykyistä ja katse on jo tulevaisuudessa. Luova työ ja taide eivät pysähdy.
Lue lisää

Kiitos Lasten- ja nuortenteatteripalkinnosta 2015
maanantai maaliskuu 09, @02:41
Kiitän lämpimästi Teatteri Hevosenkengän ja omasta puolestani palkinnosta. Se lämmittää. Huomaan kuinka mukavalta tuntuu saada kannustusta ja kiitosta työstä. Osaisinpa sitä itsekin aina antaa.
Lue lisää

"Naurun täytyy jatkua"
tiistai tammikuu 13, @09:40
Minulla on ollut sekä onni että riesa elää lapsuuteni huumorintajuisessa perheessä. Ei voinut olla yhtään asiaa, vakavaa tai kevyttä, johon ei olisi liittynyt jotakin naurun tai huvittavuuden häivää. Itseironia oli huumorin arvoasteikossa korkealla tasolla. Ja jokainen perheenjäsen, joka loukkaantui verisesti tai vähemmän verisesti sai kuulla kyllästymiseen asti, että "huumorintaju on henkevyyden puntari".
Lue lisää

Kanavoi luovuuteen!
tiistai huhtikuu 29, @10:07
Ensimmäinen kausi Hevosenkengän taideterapiaa on takana. Ryhmät ovat kokoontuneet kevätkauden ja kiittävää ja kannustavaa palautetta on saatu. Teatterikuraattori Sanna Hallén Hevosenkengästä ja diakoni Kristiina Huotari Olarin seurakunnasta, kummatkin opiskelevat AaltoProssa taideterapeuteiksi ja ovat oikeutettuja pitämään ryhmiä, ovat yhdessä toimineet ryhmien ohjaajina ja saaneet arvokasta kokemusta.
Lue lisää

Tea Ista – Taiteilija
perjantai helmikuu 21, @09:08
Minulla oli onni ja ilo olla Tea Istan hyvä ystävä. Olin 11 vuotias, kun pääsin vanhempieni, Kaija ja Heikki Sirenin, kanssa katsomaan teatterikoulun näytteitä, joissa nuori teatterikoululainen Tea esitti Aleksis Kiven Margaretaa
Lue lisää

Historian lehdet havisevat
perjantai tammikuu 10, @09:07
Tänään teatterissa Lumikuningattaren harjoituksissa muistelimme menneitä. Kuuntelimme cd:ltä Lumikuningattaremme esitystä vuodelta 1979 Kansallisteatterin Willensaunassa.
Lue lisää